Betöltés...
 

EGYÉNI FOGLALKOZÁSOK:

Bejelentkezés csak személyesen: +36/20/522-2721

Egyéni Feldenkrais, Funkcionális IntegrációAz óra egyfajta beszélgetés a tanítvány és a Feldenkrais tanár között a mozgás, és érintés által.
A tanítvány szükséglete szerint aktív mozgásos óra is lehet.

A tanítvány:

 • Elmondja hogy mi az, ami éppen akkor foglalkoztatja, mi az amiben fejlődni szeretne. Általában a Feldenkrais asztalra fekszik, de ülhet egy széken is, de állásban is kezdődhet egy foglalkozás.
 • Kényelmes, laza öltözéket visel.
 • A Feldenkrais módszer szerint a tanár érintése a tanítvány egyetértésével történik, nem erőlteti azokat a mozgásokat, amelyeket Ő ellenez.
 • Ez az érintés nagyon intenzív, és finom a könnyűségén keresztül, a tanítvány biztosan ellazul.

A tanár:

 • Elkezdi felfedezni az érintés útján, hol lehet segítségére a tanítványnak.
 • Odahelyezi a tanítványa figyelmét, ahol számára hasznosan és hatékonyan működik. Felfedezi mozgásában a könnyűséget, rábukkan a nehézségekre. De a fókusz mindig az elérhetőn, a jelenben marad. Nem akar megváltoztatni.

Szinte minden beavatkozás az egész testre hatással van. A Feldenkrais tanár például megmutatja, hogy az egyensúly olyasmi, ami nem működhet külön választva a kar és a mellkas közös együttműködése nélkül. Minden kapcsolatban van, ebből a szemszögből, az óra igen sokoldalú lehet.

Az eredmény, a változás, és annak az érzékelése.

 • A lecke végén, a tanítvány szabadabbnak érezheti magát. A tartását valamiféleképpen megváltozva érzékeli, a légzése teljesebb, a rugalmassága növekszik.
 • Könnyebb testi fájdalmai el is múlnak. Az általános testi- lelki közérzete jó irányba változik.
 • A változás kézzel fogható. Elkezdődik a tanulás, tudatosabbá válik a testhasználat, rossz szokások lelepleződnek, új alternatívák nyílnak.

A tanár talán javasol majd néhány feladatot, amit a jövőben érdemes lehet gyakorolni.

A foglalkozás 45-50 perc.

Egyéni Gyógytorna -Izomkontroll - Feldenkrais foglalkozás


A foglalkozás során a Feldenkrais módszer alapjain a hagyományos gyógytorna, izomkontroll gyakorlatai, gyógytestnevelés gyakorlatai segítségével segítek egyéni problémákon.
Stressz okozta izomfeszültségeket a relaxáció és egyénre szabott mozgásanyag komplex alkalmazásával közelítem meg.
A tanulás során segítek tudatosítani azokat a beidegzett mozgásmintákat, amely okai lehetnek a nem optimális testhasználatnak. Egyéni gyakorlatokat javaslok.

Tanácsadás

 • Sokat ül a számítógép előtt, és ez fájdalmakkal jár önnek?
 • Szeretne rájönni, milyen szokásaival okozza testi fájdalmait? – Érdekli, hogy lehetne másképpen?
 • Kérdései vannak a témában, de nem tudja kinek tegye fel őket?

Autogén tréning serdülők, fiatal felnőttek számára.

Az autogén tréning elsajátítása után a testből érkező információkat sokkal inkább leszünk képesek érzékelni, belső kapcsolat teremtése testrészeinkkel, akár mozgás közben is megtarthatóvá válik.
Az autogén tréning nagyon fontos alapja annak a személyes munkának, amit saját magunk felfedezése érdekében tehetünk.

Amikor már ellazult állapotban kezdhetünk bele a Feldenkrais mozgásleckék® megtapasztalásába, tanulásunk egyre értékesebb lesz.

A mozgásos tanulást kedvelők az autogén tréning megtanulása után mélyebb tapasztalatokat élhetnek saját mozgásuk felfedezésén keresztül.

Megfelelő létszám esetén, kis létszámú csoport indul.

Töltse ki a jelentkezési lapot