Egyéni foglalkozások

Bejelentkezés csak személyesen: +36/20/522-2721

Funkcionális Integráció óra

A Feldenkrais® módszer  egyéni, személyes  foglalkozásának elnevezése, funkcionális integráció. Ezeken az órákon, saját egyedi érdeklődésed, kérésed, okod mentén számíthatsz a támogatásra. Jó ha tudod, mit szeretnél: miben szeretnél fejlődni, változni. A közös munka sikere abban is rejlik, hogy mindketten jó érzéssel kezdjünk bele. Az egyéni óra is tanulás, ezért az jó, ha előre tudod, nélküled ez nem lehetséges. Kéri tőled a figylemed, magadért. 

Biztos lehetsz abban, hogy tőlem teljes figyelmet kapsz az órákon, és ez a kapott figyelem egyben a változás, fejlődés lehetőségének része.  Sokféle okkal keresnek meg, de ha azok még hasonlók is, biztos lehetsz benne, hogy egyéni módon érkezik hozzád a támogatás.  

"Amikor elkezdtem Csillához járni már évek óta fennálló izomfájdalmaim voltak. Nagyon könnyen be is görcsöltek az izmaim, sokszor elég volt hozzá egy kisebb nyújtózás is. Sok mindent kipróbáltam: masszázsok, étrend kiegészítők és fájdalomcsillapítók nem segítettek rövidtávon sem. A Feldenkrais módszerrel rendkívüli változáson mentem keresztül. Mára az izomfájdalmak teljesen megszűntek, görcsök ritkán jelentkeznek, ha igen, akkor enyhék és néhány másodperc alatt elmúlnak. Emellett megváltozott a testtartásom és a járásom, tulajdonképpen az egész mozgásom sokkal könnyedebb és összehangoltabb lett. Semmilyen étrend kiegészítőt és fájdalomcsillapítót nem szedek. Csilla gyakorlatilag megtanított arra, hogyan tudok "beszélgetni" az izmaimmal. Korábban uralkodni akartam a testemen,  mostanra mindent meg tudok vele beszélni!"                                                          

                                                                                                                                                          Dr. Varga Gábor

Mi történik?

 • Elmondod, hogy mi az, ami miatt hozzám fordulsz. Mi az amiben fejlődni szeretnél, mi az ami foglalkoztat?
 • Kényelmes, laza öltözéket viselj. Cipőre külön nincsen szükséged. Általában a Feldenkrais asztalon dolgozunk, de ülhetsz  egy széken is, és állásban is kezdődhet egy foglalkozás. 
 • A  kezemmel érintve vezetlek végig mozgásokon. Semmi nem fáj, és minden csak a te egyetértéseddel történik. Nem erőltetem azokat a mozgásokat, amelyeket bármilyen okból - amit nem kell elmondanod -, de ellenzel.
 • Ez a fajta támogató érintés nagyon intenzív, figyelmes, és az idegrendszered tanítja. Elsősorban csendben, nyugalomban zajlik, és a verbális megosztás is része lehet.
 • Elkezdjük együtt felfedezni az érintés útján a könnyen elérhető kapcsolatokat a mozgásodban. Odahelyezi a figyelmed az óra, ahol számodra hasznosan és hatékonyan működsz, és megmutat más lehetőségeket, ami még elérhető számodra. Elindul a tanulás, amiben felfedezed a mozgásod. A fókusz mindig az elérhetőn, a jelenben marad. Sok lehetőséged van, bízz ebben!
 • Nem akarlak téged megváltoztatni, és mégis változhatsz ott, ahol a tudatosságod fejlődése mentén,  lehetőséged nyílik. 
Szinte minden óra az egész testre hatással van. Példaként hozom, ha éppen a nyakad fáj, ráismerhetsz, hogyan használod a szemed, és a vállad a mindennapi mozgásaidban, és így felfedezheted, kar és a mellkas közös együttműködése a nyakad javára tehet. 

Az eredmény? - a változás, és annak az érzékelése, tanulás.

 • A lecke végén, megtapasztalhatod, hogyan érzed magad a kezdeti állapotodhoz viszonyítva. A különbségtétel képességében növekszel óráról, órára. Lehetséges, hogy könnyedebbnek, és mégis stabilnak érzed majd magad. A "tartásod" magától valónak tapasztalod, a felesleges izommunkától mentesülsz.  A légzésed teljesebb, szabadabb lehet. Mindenki  a saját módján érzékeli a változást. Nincsenek receptek.
 • Könnyebb testi fájdalmaid el is múlhatnak. Az általános testi - lelki közérzeted jó irányba változik. Az is lehet, hogy olyasmire jössz rá, amivel érdemes mélyebben foglalkoznod a jövőben. 
 • A változás kézzel fogható. Elkezdődik a tanulás, tudatosabbá válik a testhasználat, rossz szokások lelepleződnek, új alternatívák nyílnak.
Lehetséges, javaslok majd pár ötletet, mire figyelj, mit gyakorolj a következő óráig. Általában jó egy ideig rendszeresen járni órákra, így elindul a változás, és megerősödik az új mozgásminta, a tudatosabb testhasználat.
Megéri nagyon a csoportos - tudatossággal mozgással leckék - órákra és egyéni foglalkozásra vegyesen járni.
A foglalkozás 50 -60  perc.

Hívj, hogy időpontot egyeztessünk egy első konzultációra.
Azon általában eldől, hogy tudunk e együtt dolgozni. 
+36 20 522-2721

Funkcionális integráció


Egyéni Gyógytorna -Izomkontroll - Feldenkrais foglalkozás

A foglalkozás során a Feldenkrais módszer alapjain a hagyományos gyógytorna, izomkontroll gyakorlatai, gyógytestnevelés gyakorlatai segítségével segítek egyéni problémákon.Stressz okozta izomfeszültségeket a relaxáció és egyénre szabott mozgásanyag komplex alkalmazásával közelítem meg.A tanulás során segítek tudatosítani azokat a beidegzett mozgásmintákat, amely okai lehetnek a nem optimális testhasználatnak. Egyéni gyakorlatokat javaslok.


Tanácsadás, szomatikus coaching

 • Sokat ül a számítógép előtt, és ez fájdalmakkal jár önnek?
 • Szeretne rájönni, milyen szokásaival okozza testi fájdalmait? – Érdekli, hogy lehetne másképpen?
 • Kérdései vannak a témában, de nem tudja kinek tegye fel őket?

Máris megtapasztalnál egy Feldenkrais leckét?

Töltsd le a "Tudatosság mozgással" c. hanganyagot
INGYEN, és láss hozzá most azonnal!