Feldenkrais Leckecsomagok - Online

Nagyszerű lehetőség vár rád!

Az elmúlt időszak nehézségei - igazából mondhatjuk, a megváltozott világunk-,  lehetőségeket is rejtettek, és rejtenek magukban. Korábban, különösen én, aki az élő tanításhoz szoktam, nem gondoltam volna, hogy online fogok mozgásleckéket tanítani. És mostanra, hála az okos felületnek, amivel dolgozhatok, elérhetőek számodra online leckecsomagok is, így bővül a lehetősége annak, hogy bárhol is élsz, elérjük egymást!Mozgásban az Élet!” leckecsomagok várnak rád!

Hanganyagok mentén, önálló tanulással is eléred  az óráimat.

Miért is nagyszerű?

 • Online leckecsomagokat érhetsz el a honlapra való bejelentkezés után, és saját időbeosztásod szerint tudod azokat gyakorolni.
 • Ugyan hetente több órán is részt tudsz venni valós időben a zoomon, de az  online leckecsomagokkal a mindennapos mozgás is elérhetővé válik számodra. 
 • Többször is neki foghatsz egy leckének, a saját tempódban tudsz vele haladni. A leckékben sokkal több lehetőség van, mint amit egy alkalommal meg tudunk tapasztalni.     
 • Bármikor hozzáférsz a leckékhez, és annyiszor csinálod meg, ahányszor csak akarod  őket..
 • Megvásárlás után, 30 napig szabadon tudod őket gyakorolni, mert bármikor hozzáférsz a leckékhez.

Mikor lehet ez jó neked?

Akkor, ha ...

 • Szeretnél rendszeresen mozogni a leckék segítségével, egyre jobban érezni magad a bőrödben.
 • Itt fáj, ott fáj a nap végére, és tudod, egy lecke mindig összerendez.
 • Szeretnél tanulni magadról a mozgáson keresztül.
 • Elfoglalt vagy ugyan, és így mégis nyersz időt magad számára.
 • A hétvégék a legalkalmasabbak az elmélyülésre? – most így ezt is megteheted.
 • Sportolsz, mozogsz, és szánnál időt a regeneráló mozgásra is. Keresel egy nyugalmas utat a rendeződésre.
 • Egyidőben  mozognál, és lazítanál is. Fontos számodra a tudatos jelenlét, a mindfulness.
 • Szeretnél testi bajoktól –nyűgöktől megválni , és eddig nem találtál igazi megoldást.
 • Szeretnél elfogadással önmagad felé fordulni, okos figyelmet adni saját fejlődésednek.
 • Szeretsz tanulni, és önmagad megismerése, a fejlődés fontos számodra.

Mi van egy leckecsomagban? 

Mindegyik leckecsomag minimum négy, alkalmanként öt Feldenkrais mozgásleckét
–„tudatosság - mozgás – tudatosság leckét” tartalmaz hanganyag formájában.

A leckék általában 45-60 percesek. Lesz olyan csomag is, amelyben rövidebb leckék lesznek.

Mindegyik leckecsomaghoz tartozik:

Felhasználói segítség

Ebben szemléletesen is látod, hogyan érdemes felkészülni egy, az otthonodban önállóan végezhető órához. 

Munkalap

Segítheti számodra, hogy leckék élményeit jobban tudatosítsd. Ha ezt vezeted, többet is kihozhatsz a gyakorlásból.

Leírás

Egy rövidebb leírás ami összefoglalja az adott leckéhez kapcsolódó tartalmat.

Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan éred el a leckéket?

 • A leckecsomagod a honlap felületén,  belépés után éred el minden alkalommal, amikor gyakorolni szeretnél. Tehát be kell jelentkezned a honlapra.

Hol tudod megvásárolni a leckecsomagot?

 • A “ Kérem ezt a csomagot.” gombra kattintva tudod megvásárolni a leckecsomagokat. Mindegyik Leckecsomag bemutatása mellett találsz ilyen gombot. 
 • Fizethetsz bankkártyával, ekkor fizetés után máris aktiválódik számodra a felület. 

 • Fizethetsz utalással is, bankon keresztül. Ebben az esetben a teljesítés után aktiválom részedre a leckecsomagot.

 • A számlád e mailben küldi a Számlázó. 

Meddig tudod használni a leckéket?

 • A leckecsomagot bármikor megvásárolhatod, és a megvásárlás után,  30 napig szabadon használhatod. Akkor és annyiszor végezheted el, ahányszor akarod. A 30 nap lejártával  újra megvásárolhatsz egy másik leckecsomagot, vagy éppen azt, amit megkedveltél, így megszakítás nélkül folytathatod a tanulást.

 • Írd be te is a naptáradba, hogy ki ne fuss az időből!:)

Letölthetőek a leckék?

 • A leckéket hanganyag - /videó/ formában tudod használni a tanfolyami oldalon. A leckék nem letölthetőek.

Mikor ÉRDEMES megvásárolni a leckecsomagokat?

 • Bármikor érdemes. A vásárlás pillanatától 30 napig van hozzáférésed a leckecsomaghoz. Ezután megújítható, vagy újat vásárolhatsz. Ahogyan neked megfelelő. 

Tudom e használni a leckéket akkor is, ha kezdő vagyok? 

 • Ha már jártál Feldenkrais órán, semmi gondod nem lesz. Igen, tudod a leckéket végezni önállóan is.
 • Az írott, képekkel ellátott felhasználói segítség, a munkalap, amelyet elérsz  a belső oldalról,  nagy segítség.  Ha még nem jártál Feldenkrais órán, akkor is tudsz gyakorolni, mert megállíthatod a felvételt, és újra hallgathatod. És ha szükséged van segítségre, vagy kérdésed volna, a felületen keresztül tudsz velem kapcsolatot tartani. Tudsz visszajelzést írni a leckék után. Válaszolok.
 • Ha nem voltál még az órámon, és lehetőséged van rá, javaslom azt is, hogy valós idejű zoom bérletet válts, vagy egy személyes konzultáció mentén is megismerkedhetünk. 
 • Szerencsés, ha először élő órán vagy a zoomon találkozunk, vagy egy műhelyfoglalkozáson.

Mikor NEM érdemes megvásárolni a leckecsomagokat?

 • Kizárólag akkor, ha nem csinálod őket. Akkor nem tudnak a javadra lenni. 

A leckékről

A „Mozgásban az Élet!” online leckecsomagokban különböző leckék szerepelnek. 

Egy - egy lecke nagyon sok felfedezni valót tartalmaz. Ha az élő termi foglalkozásokra nem jutsz el, és az online valós idejű órák mellett, vagy helyett, még rugalmasabban szeretnéd ezeknek a csodálatos leckéknek a hatását élvezni, akkor kiváló választás az online elérhető leckecsomag.

 A belső oldalon tanulási segédletet találsz. Haladj figyelmesen, ne erőltess semmit, jó érzés legyen a mozgás, mozdulat. Ha túl gyors neked, haladj még lassabban. Legyen a javadra ez a különleges, nagyon szerteágazó, mozgásos tapasztalat. 

Folyamatosan kerülnek fel új csomagok. 

A leckecsomagok nagyszerűek!


Etelka

A leckecsomagok nagyszerűek! Szuper maga a gyakorlat, és nagy öröm, hogy töbször is elvégezhetek egy leckét! Látom a fejlődésem a megértésben, érzékelésem minőségében. A munkadiő beosztásom miatt, órára nem tudok járni. Nagyon hálás vagyok Csilla, mert így mégis tudok gyakorolni! Köszönöm.


Mozgásban az élet I.

A #1 Leckecsomagban 4 lecke van. A leckéket végezheted sorban, de bármelyikkel is kezdheted. Add meg magadnak az időt, és a nyugodt körülményeket  ha hozzáfogsz a leckékhez. 


A leckékről sokat nem írok, mert elsődleges hatóerejük a felfedezés, és kísérletezés. Ez ne tévesszen meg, hidd el, elvárás -elképzelés nélkül, valódi tanulásban lesz így részed. Közben sok minden alakul, és változhat, különösen ha elég figyelmesen és lassan haladsz.

Annyit elárulhatok, ha felkelsz a földről, biztosan lesz egy olyan különbség, ami megragadja a figyelmed. A különbségtétel képessége, -ez az amiben biztosan fejlődni fogsz. Ez vezet a tudatosság felé, az úton. 

Továbbolvasom

A leckék mentén a gerincünk lehetséges mozgásainak felébresztése kerül a fókuszba,   a saját meglévő képességek mentén: Van olyan lecke, amely a medence mozgásaira helyezi a fókuszt. Egy másik a mellkas mozgásai mentén kéri a figyelmed. és főként oldalon fekvésben ajánl felfedezni való lehetőségeket. Az is a címe: “ Lehetőségek generálása “.  Lesz amelyik a lábad mozgása, mozdítása mentén vezet egyre beljebb önmagadba. A  képzelet ereje is hasznodra lesz. A szem -fej -kar mozgásának koordinációja is figyelmet kap.  Mire a négy leckében jártasságot szerzel,  a teljes csontvázad idővel megvonhatja majd a figyelmed. Lassan, kísérletezve mozogj. Közben az idegrendszered egyre másképp szervezi a mozgást, és ennek hasznát biztosan fogod érezni, amikor felkelsz majd a földről. 

Mozgásban az Élet II.

A # 2 Leckecsomagban 4 lecke van.


Ebben a leckecsomagban a könnyedség, stabilitás, a központ keresése, és a végtagok kapcsolata a törzzsel erősen a fókuszban van mindvégig. Ezért is érdemes, mielőtt a leckébe kezdesz,  egy rövid “állapot felmérést “ tenned: Hogyan állsz a lábadon? Milyen a közérzeted?
 

Tartsd be a „pici szabályokat”, a korlátozásokat, amiket a leckékben használok, és főként a figylemed erejével. Nem erőltess semmit. Az eltelő időben, meglátod,  jobb lesz az „összjáték” önmagadban, önmagaddal. 

Továbbolvasom

Helyzetet is váltasz majd, és érdekes lesz megtapasztalni, mennyi sok minden történik közben, amikor erre adod oda magad. Mások lesznek a “ nézőpontok “ fekve, és ülés felé haladva, sőt hason fekve is.  Nagyon jól tudsz majd arra figyelni, hogy ne terheld túl a “forgó – mozgó ízületi alkatrészeid”, és pont e miatt egyre jobban fogod tudni elosztani a munkát.

Ez az Életben is  jól jöhet! Ha sikerül úgy mozognod, hogy jó érzéssel töltsön el, akkor ilyesmi, hogy-- derék -csípő-nyakfájás, testi feszültség --, biztosan változik majd!

Milyen állni az óra után? Egy perc, öt perc, 20 perc múlva? Másnap?  

Mozgásban az ÉleT III.

A # 3 Leckecsomagban 5 lecke van.

A leckéket gyakran kezdjük az úgynevezett „szkenneléssel”. Letapogatjuk a figyelmünkkel és átvizsgáljuk, hogyan vagyunk éppen a bőrünkben.  Az első lecke, szkennelés,  a légzést is fókuszba vezetve.

Önmagában is megállja a helyét,  ha rövidebb idő alatt szeretnél összerendeződést találni magadban  Jó szándékú ajánlás, hogy a légzést ne erővel igyekezz megvalósítani.

Ebben a leckecsomagban más leckék előtt nincsen hosszú szkennelés, így mielőtt azokba kezdesz, és van időd, azok előtt is gyakorolhatod.

A fejünk, lakóhelye a legfontosabb érzékszerveinknek, is.  Így a látási szokásaink erősen kapcsolódik a nyak, mellkas és karunk szabadságához, és fordítva.

Továbbolvasom

A leckék ereje, hogy az elképzelést és az aktív mozgást is használja, ami egyik komoly ütőkártyája a Feldenkrais gyakorlatoknak. Kiváló támogatás neked, ha a számítógép használat csapdájában élsz, vagy csak átmenetileg estél bele, vagy egyszerűen, csak a tartásodra gondolsz.  De nem kell hozzá semmi más, csak nyitottság, meglátod, milyen sok különbséget tudsz létrehozni a magad javára, a törekvő - szeretetteljes figyelem, és a hatékonyság keresése mentén.

Aztán felmerül a kérdés: Hogyan állsz a lábadon? – Hú, ez nagyon régen tanult képességünk! Erősek benne a megszokások is! A leckék mindenkinek mást hoznak, mint tapasztalat. 

 Vajon, neked mi lesz a válaszod? Más lesz, mint a leckék előtt volt? 

„Komplex csavarás…” leckében az instrukciók jó részében a „mérnöki Dr. Feldenkrais véna” tanúi lehetünk. Ez könnyedséget, eleganciát, szabadságot eredményezhet a te számodra is a mozgásodban, és persze most is, amíg csinálod megéri vigyázni magadra! – csináld akár többször, kisebb részletekben, de egyben is menni fog! 

A helyzetek változtatása mindennapjaink része. A mozgatórendszer, a nagyobb mozgásteret igénylő akcióiban, hajlamos a bevált utat követni. Lesz itt lecke olyan lecke is, amiben ezért  érdemes lelassulni,  hogy a mozgás kapcsolódási sorrendjét és a befektetett erőt, és még pár dolgot finoman tudj megközelíteni,  hogy egyre kényelmesebb legyen a mozgás, és ami még hozzájön. 

Mozgásban az Élet IV.

A # 4 Leckecsomagban, 4 lecke van.
Ebben a leckecsomagban a könnyedség, stabilitás, a központ keresése, és a végtagok kapcsolata a törzzsel erősen a fókuszban van mindvégig. Nagy szükség van arra, hogy a gyorsan változó körülményekhez mi magunk is rugalmasan tudjunk alkalmazkodni. Érdemes, mielőtt a leckébe kezdesz,  egy rövid “állapot felmérést “ tenned: Hogyan állsz a lábadon? Milyen a közérzeted?

Az óra végeztével könnyen megérezheted, érdemes újra és újra mozognod a leckék mentén.
 Fontos leckék, segítenek a könnyed, jó érzésű tartáshoz vezető ideg-izom-érzet kapcsolatokat felébreszteni. 

 Nem erőltess semmit. Az eltelő időben, meglátod,  jobb lesz az „összjáték” önmagadban, önmagaddal. 

Továbbolvasom

Helyzetet is váltasz majd, és érdekes lesz megtapasztalni, mennyi sok minden történik közben, amikor erre adod oda magad. Mások lesznek a “ nézőpontok “ fekve, és ülés felé haladva, sőt hason fekve is.  Nagyon jól tudsz majd arra figyelni, hogy ne terheld túl a “forgó – mozgó ízületi alkatrészeid”,  és pont e miatt egyre jobban fogod tudni elosztani a munkát.

Ez az Életben is  jól jöhet! Ha sikerül úgy mozognod, hogy jó érzéssel töltsön el, akkor ilyesmi, hogy derék -csípő-nyakfájás, testi feszültség,  biztosan változik majd!

Milyen állni az óra után? Egy perc, öt perc, 20 perc múlva? Másnap?  Mi az ami másképpen érzékelsz, mielőtt belefogtál? 

Ne késlekedj, kezdj bele! - Érezd magad jobban a bőrödben!


Próbálj ki egy ingyenes leckét!