Fedezd fel “a legkisebb erő, legnagyobb haszon” fejlesztő erejét!


Rugalmas Gerinc II.

December 11.

10-13 óra

Mozgásműhely - BVSC edzőterem Budapest

A mozgásszervezésünk minősége javítja a közérzetünket!


HOGYAN? 


A rugalmas gerinc megőrzése a mozgékonyság mellett, az egészségünk teljességére hatással van. 

Ezt a kijelentést sokan ismerjük. Mégis érdemes egy merőben más hozzáállást megtapasztalni ahhoz, hogy több megértésre juthassunk. Ráismerhetünk arra, mennyivel többet tehetünk saját magunkért, ha elengedjük a "tehetetlenség" érzését. Minden, amire szükség van, velünk van!

Gondolkodó, érzékelő, érző, mozgó, tanulásra képesek, emberek vagyunk.

Október 8 .

Rugalmas Gerinc I. Műhelyfoglalkozás

Minden más lesz, ha lassan mozogsz,  és a figyelmeddel jelen leszel...

"Különleges üzemmódban" vezet téged Csilla a leckék során. A mozgást szervező képességeddel kerülsz jobban és jobban kapcsolatba. Veleszületett képességedről van szó, amiről most kissé leporolhatod majd a port. Élményed lesz arról, hogy újra taníthatod - hangolhatod az agyad: találja meg az új lehetőséget a jól eső mozgásra. 

Ez csak úgy lehetséges, ha belekezdesz!

A rugalmas gerinc nyúlni - hosszabbodni tud, és összébb is tud húzódni. Hajlik - minden irányba -, fordul, csavarodik, és mindezt egyidőben is képes tenni.  A gerincet alkotó csigolyák olyan intelligens struktúrát, egymással kapcsolatban lévő rendszer biztosítanak a szabad mozgásra, amely kiszolgálja az életünkhöz szükséges funkcionális mozgásokat. A teljes mozgatórendszer, minden alkotója ( izmok, inak, kötőszövet, idegek, légzés, szándék, indíttatás...) felel azért, hogy a gerincünk jól tartson minket. Vagy, mi tartjuk jól magunkat!? Vagy?  Hogy is van ez? 

A mozgás áthatja az egész életünket!

A gerinc struktúrája azonban, a mozgási és életviteli szokásainkat is kiszolgálják. Ez jó hír lehet, ha minden ideális. Azonban, ha nem az, másképpen alakulhat a forgatókönyv. 

Itt fáj, ott fáj, ez nem ideális, az nem ideális.  Nem is értjük igazán, hogyan lehetséges az, hogy például visszatekintve, egy régi sokéves sérülés okozhatja a jelenlegi életünket korlátozó problémát. Vagy számít az, ha napjában ezerszer teszünk olyat, amit nem igazán kedvelünk?  Vagy nem tesszük meg, amit szeretnénk?  "Ördögi kör"-, mondják!

Jó hír, hogy egy rugalmas gerincért tenni, most is lehetséges! A saját egyéni kiinduló állapotod szerint, számodra is lehetséges ebbe a tudatos tanulásba  belekezdeni!

Mozgásunk - fejlődésünk folyamatában-, játékos, örömteli tanulás eredményeként válik gyermekkorunkban automatizmussá. Az automatizmus nagyon hasznos, és igen erős mintázatot eredményez.  Sok haszna van annak, hogy a mozgásszervezésre napközben nem kell minden idegszálunkkal figyelni. Mást csinálhatunk!

A Feldenkrais leckéket megtapasztalva ráébredhetünk arra, mennyi mindent lehetséges még a mozgáson keresztül felfedezni, ha mégis - az automatizmusaink mellett -, újra tanulásba kezdünk. 

 Tanulhatsz újra, jobban mozogni!

A saját idegrendszered rugalmassága lesz ebben a partnered. Ebben tudlak kísérni, támogatni. 

Ehhez, újra érdemes lesz lelassulni!

A mozgásleckék okos szerkezete, pontos struktúrája, és Csilla ebben támogat!

Két leckére számíthatsz.

Az élmények megosztására, kérdések megbeszélésre is szánunk időt. Így a jelenlévők maximális támogatást, figyelmet kapnak.

Miért jó döntés számodra a részvétel? 

Számos, egyéni módon lehet a javadra. Számos egyéni okod lehet, amiért megfordul a fejedben, hogy itt legyél. Egy-egy lecke után megérezheted például, hogy magasabb vagy, és stabilabban állsz a lábadon! Könnyedebb lesz ott a mozgás, ahol merevséget tapasztaltál. Mindez kihat a közérzetedre.

Tanulhatsz magadról, a saját felfedező mozgásod mentén, mit hogyan csinálsz? Jobban érezheted magad testi és lelki értelemben is. Kíváncsi vagy magadra? - ez nagyon fontos motiváció!

Szeretnél jobban mozogni, fájdalom nélkül élni?
Itt fáj, ott fáj? - a mozgás nem öröm? 
Sportolsz, és szeretnéd a sérüléseket megúszni? 
Szeretnél egy rehabilitációdat segítő módszert megismerni?
Megismernéd jobban az emberi erőforrásaid? 
Növelni szeretnéd a regenárációs képességed?
Kíváncsi vagy, hogyan működsz, ha a saját mozgásod felfedezésére szánsz időt? 
Érdekel, hogyan is lehet a mozgás jól eső, és mégis jól szervezett?
Érdekel, hogyan lehetséges fejlődni a figyelmes, tudatos úton, és az öngondoskodást gyakorolni?
 Mozognál, és lazítanál egyidőben? 

...a hátamról, vállamról pukkanás szerűen leoldódott egy hatalmas, görcsös csomó.

K.Katalin

"Köszönöm a szép a foglalkozást. Nagyon hasznos volt számomra. Visszatért az életkedvem, könnyű a járás, minden megváltozott.
Azóta egyébként a hátamról/vállamról pukkanás szerűen leoldódott egy hatalmas görcsös csomó. Lehetett érezni a pillanatot... "

Feldenkrais Mozgásműhely

Perényi Csillával


Rugalmas Gerinc I.

Élj most az élő találkozás lehetőségével!

2022. Október 8. 

10-13 óra


Már csak hely van a teremben!

Helyszín: BVSC -Gym. Tornaterem

1142 Budapest Szőnyi út 2.

A "Rugalmas Gerinc I. Mozgásműhely" az első alkalma, egy három részes programnak. Alkalmanként is várunk, és ha szeretnél eljönni november és december hónapokban is, feliratkozhatsz, és értesítünk.

Mire van szükséged? - Önmagadra. 

Lehetséges az, hogy a időt szánva önmagadra - nemcsak egy gyakorlat erejéig -  könnyebben, és jobban érezheted magad a bőrödben?  

 BIZTOSÍTHATLAK, HOGY IGEN!

 Indulj el, gyere kezdj bele! Más nem tudja helyetted ezt megtenni:)


Hová kell jönni? 

  • A BVSC  Szőnyi út 2. szám alatti edzőtermében találkozunk. Az utca felől tudsz bejönni az épültebe, az étterem mellett.  Az első emeleten van a terem. A recepción kapsz az öltözőhöz " kulcsot ".
  • Érkezz meg időben, mert a foglalkozást pontosan 10 órakor elkezdjük! -tehát, ne ess be a terembe:)

Mire lesz szükséged? 

  • Elsősorban a tanulásra nyitott jelenlétedre lesz szükséged.
  • Öltözz komfortos, mozgásra alkalmas ruhába. Legyen zokni rajtad, de külön sportcipőre nem lesz szükséged. Hozz magaddal egy vastagabb törölközőt a fejed alá. Kis plédet, ha fázós vagy. Van jóga szőnyeg, de ha picit puhábbra vágysz, hozz magaddal kérlek egy vastagabb plédet, vagy saját polifoamot. Erre talán az egészségügyi óvatosság miatt is érdemes gondolni. 
  • Csak egészséges állapotban gyere el a foglalkozásra. / Itt elsősorban a pandémiához köthető állapotokra gondolok. 
  • Legyen veled egy 100 forintos, mert az öltöző szekrény azzal működik. 🙂

Mire számíts ebben a három órában? 

  • Rövid ismerkedés és bevezető után két Feldenkrais mozgás tudatossággal leckét tapasztalunk meg a műhely témájában.  Köztük tartunk rövid szünetet. 
  • A foglalkozás végén megoszthatjuk az élményeket, megbeszéljük,  ha kérdések merülnek fel. 
  • Kérésre, mesélek a módszer a mindennnapi életben való hasznairól. 

Részvételi  feltételek: 

Folyamatosan finomodik a mozgásérzékelésem és a koordinációm.

 László

"Mintha új tüdőt kaptam volna. Nagyon jó érzés volt ellazulni és megnyílni. Az órák végére mindig tovább ér a kezem, lábam, mint előtte. Lazábban és mégis biztonságosabban mozgok. Jó érzés rájönni, hogy lehet másképp is mozogni. Folyamatosan finomodik a mozgásérzékelésem és koordinációm. Ezek az élmények, tapasztalatok kihatnak a szellemi és lelki életemre is. Egyre több összefüggésre derül fény az életem apró és nagy területeiről. A munkámat is hatékonyabban végzem."


Részvételi díj: 15 000 Ft


Kedvezményes ár!

Szeptember 29 - Október 3.

12 000 Ft

Már csak egy hely van!


A teremben maximum 12 fő részvétele lehetséges. Jelentkezést befizetési sorrendben tudunk elfogadni. 

Kivel tanulsz együtt? 

Perényi Csilla Nemzetközi Minősítésű Feldenkrais tanár. Mozgástanítással foglalkozik több mint három évtizede. Testnevelő és gyógytestnvelő tanár, Mesterpedagógus. Relaxációs és Mentálhigiénés szakember. Számos alkalommal óraadó Nemezetközi Feldenkrais tanári képzésben. A szomatikus tanulást használva, életmód - életvezetési támogatásként egyéni folyamatokat is vezet. Jelenleg egyéni foglalkozást, és csoportos órákat vezet online és személyes jelenléttel.  Honlapján keresztül önállóan végezhető leckecsomagokat is elérhetnek a munkája iránt érdeklődő, idejüket így hasznosítani tudó emberek. 


Máris megtapasztalnál egy Feldenkrais leckét?

Töltsd le a "Tudatosság mozgással" c. hanganyagot
INGYEN, és láss hozzá most azonnal!