Mozgásban az Élet! # 4.

Prémium tanfolyam

Intermediate

Videó/Szöveg

Videó/Szöveg

Feldenkrais leckecsomag

5 Lecke

0% Elkezdve

Ha már megvásároltad a tanfolyamot, máris elkezdheted azt a lenti fejezetekre kattintva.        Ha még nincs hozzáférésed, és szeretnél hozzájutni ezekhez a nagyszerű leckékhez, kattints ide.

" Hogy a lehetetlen lehetséges, a nehéz könnyű, a könnyű elegáns legyen!"

 
Mozgásban, szabadon.

Készen állsz?

Mozgásban az Élet! # 4.

Prémium tanfolyam

A Mozgásban az Élet! #4 leckecsomag négy leckét tartalmaz. A leckéket lehetséges sorrendben végezni, de lehetséges a saját választás mentén is belekezdeni. A leckék változatosak, és mégis van köztik egy finom kapcsolat, ezért ha teheted, gyakorold őket rendszeresen. Így igazán a javadra lesznek. A leckéket az oldalra belépve, ha most megvásárolod, fizetés után 30 napig éred. Ehhez a honlap belső felületére be kell jelentkezned. A gyakorlatokat érdemes nyugodt környezetben végezni. Találsz hozzá segédanyagot: Hogyan kezdj bele ! - A csatolt PDF -ben részletes leírást kapsz hozzá, képekkel. A leckecsomag tartalmaz egy feladatlapot is, amit ha kedved van és vezeted, még többet tudsz majd kihozni a leckékből, saját önképzésed javára. Tarts velem! Perényi Csilla

Text lesson

Prémium tanfolyam

A fej emelése hasonfekvésből… 46 perc Hosszú szkenneléssel kezdődik az óra. A figyelmeddel feltérképezed az aktuális képet, a kapcsolódást az óra kezdetén, önmagadhoz. Aztán a lecke hasonfekvésben folyatódik, és többféle módon számodra lehetőséget a kéz-kar- fej-mozgásait felfedezni. Fontos lecke lehet számodra, hogy felébreszd a tartáshoz szükséges ideg-izom kapcsolatokat a testedben. Lassú lecke, ne bánd, ha akár itt-ott belemélyülsz annyira, hogy már nem is hallasz engem. , tehát kicsit belealszol, az nagyon jó is lehet. Újra belekezdhetsz, vagy egy másik alkalommal visszatérhetsz.

Video lesson

Prémium tanfolyam

Út a stabilitás felé II. 51 perc A lecke szkenneléssel kezdődik, aztán oldalon fekvésben folytatjuk. Ebben az odalonfekvő helyzetben a fej megemelése, a láb megemelése, és aztán ezek, egyre inkább jó érzésű összerendeződése mentén, sokféle módon bővülhet az a kép, amit mi magunkban hordozunk éppen, magunkról. Lesz módod észrevenni, ahol nehéz, tudsz e kevesebbet tenni, hogy az automatizmus ereje, kicsit visszalépjen, és új megoldások is beléphessenek a szerveződésbe. Érdemes itt is, mint mindegyik leckében a saját tempódat követni. A lecke ritmusa jól követhető, és van olyan része, ahol elég jól kell figyelned. Hogyan állsz a lecke végén, a lábaidon? Mi az, ami, mi változás szembetűnik. A leckék mindenkinek mást hoznak, és mégis lehetnek hasonló tapasztalatok! Írd meg hozzászólásban, Neked hogyan volt ez ma? -, ja és többször is elvégezheted!

Video lesson

Prémium tanfolyam

Gördülés a hátról oldalra_térd a kézben_variációk. 48 perc A lecke állásban és fekvésben is kéri tőled, hogy figyeld meg, aktuálisan, hogy érzed magad, hogyan kapcsolódsz éppen magadhoz. Ezt a leckét is érdemes többször is elvégezni, így egyre inkább kibomlik számodra, hogy a gyakorlatok ne úgymond „megcsinálni” törekedj, hanem rajtuk keresztül önmagadban elmélyülni, és a tapasztalás törekvésével találkozni. A lecke haszna így a teljes önmagadhoz való kapcsolódást tudja elmélyíteni. Nyitottságot, kíváncsiságot kívánok, és meglátod, milyen különbséget tudsz létrehozni a magad javára, a törekvő - szeretetteljes figyelem mentén a hatékonyságod javára. Írj visszajelzést, neked hogyan volt érzékelhető a lecke haszna!

Video lesson

Prémium tanfolyam

„Halló karjaim” – lehetne ennek a leckének a neve. A hátonfekvésben megy jórészt a lecke, és ha pihenésre kerül a sor, válaszd meg a legjobb formáját magad számára. A lecke mentén arra figyelj, hogy kicsit mozdulj, ne erőltesd a mozgást. Ha jól figyelsz, az érzékelés mentén megjelenő jól szerezettség a kicsi mozgásban nagy változást tud hozni. Az instrukciók jó részében a „mérnöki Dr. Feldenkrais véna”, meghozhatja a rendeződést. Ha a vállad érzékeny területed, akkor ez a lecke, ha nagyon jól tudsz figyelni magadra, különösen jót tehet neked, miközben a saját határaid figyelembe véve gyakorolsz. Vigyázz magadra! – csináld akár többször, kisebb részletekben, de egyben is menni fog! Ha többször is megcsinálod a leckét, tartósan javulásra számíthatsz. Írd meg hozzászólásban is az élményeid!- köszönöm.

Video lesson

Kövess

A tanárról

Perényi Csilla

Amióta az eszem tudom, mindig tanultam valamit, és amikor egy kis megértésre jutottam, azt továbbadtam. Hogyan is tehetné egy tanár ezt másképpen? A mozgás tudatos, fókuszált figyelemmel való megtapasztalása a Feldenkrais módszeren keresztül egy csodálatos út számomra. Önmagunk felfedezése, jobb megértése a mozgás útján haladva előremutató út, és olyan tanulási forma, ami igazán messzire vihet minket az egészséges élet felé. Ezen  az úton tudlak téged kísérni.       Legyünk Jól, és egyre Jobban!

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen